Τε05272020

ΑνανέωσηΔε, 25 Μαϊ 2020 11pm

Τα 401 χρόνια που έγιναν 8 – Ο προπονητής και τα 36 αγόρια

Μια ακόμη είδηση (ή απόφαση) που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες στην επικαιρότητα. Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 401 ετών (!) και ποινή προς έκτιση 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, τα οποία προσέγγισε εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του προπονητή, αποφυλακίστηκε σε 8 μόλις χρόνια και κυκλοφορεί ανάμεσά μας σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!

Την ίδια ώρα κανείς δεν έχει αναρωτηθεί για τα αισθήματα των γονιών των 36 αυτών παιδιών, ούτε βεβαίως για τα αισθήματα των ίδιων των παιδιών, που στην πιο τρυφερή ηλικία γνώρισαν την πιο αποτρόπαια μορφή σωματικής και ψυχικής κακοποίησης.

Ο απλός πολίτης δικαιούται να αναρωτιέται για τις διαδικασίες μετατροπής της ποινής, για το πώς λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης, για το σκεπτικό της απόφασης που επιτρέπει να αποφυλακίζεται ένας παιδεραστής σε 8 έτη ενώ έχει καταδικαστεί σε 25.

Δικαιούται να απογοητεύεται, γιατί άλλη ποινή επιδικάζεται και άλλη ισχύει, γιατί υπάρχει εύνοια νόμου σε έναν παιδεραστή, γιατί από τη νέα εξίσωση της ποινής απουσιάζει η άποψη των θυμάτων. Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου τελικά συνελήφθη εκ νέου, αλλά για έναν μάλλον τυπικό λόγο, την παραβίαση των περιοριστικών όρων της αποφυλάκισης

Βρέθηκε κάπου αλλού, ενώ μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος μόνο στην περιοχή που του επιτρέπονταν. Η σύλληψή του ήταν ζήτημα χωροταξικό και όχι ουσιαστικό. Η ελληνική κοινωνία δεν έχεις γνώσεις  δικαίου. Έχει όμως αίσθημα δικαίου. Και μπορεί να κάνει απλοϊκούς υπολογισμούς.

Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου εξέτισε κάτι λιγότερο από 2,7 μήνες για κάθε θύμα του! Αυτή είναι η πραγματική ποινή που του επιβλήθηκε. Ας την κρίνει ο καθένας και μαζί με αυτή, ας κρίνει και αν αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Παντρεύονται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Λένα Δροσάκη - Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στην Πάτρα

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Λένα Δροσάκη ετοιμάζονται να επισημοποιήσουν τη σχέση τους λίγο πριν γίνουν για πρώτη φορά γονείς. Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στην Πάτρα. “Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, κάτοικος Αθηνών, γεννηθείς εις Αθήνας, του Αναστασίου και της Αθηνάς το γένος Ανεστοπούλου και η Ελένη Δροσάκη, κάτοικος Κολωνού, γεννηθείσα εις Πάτρας, του Χρήστου και της Γεωργίας το γένος Κουτσογιάννη, πρόκειται να έλθουν σε γάμο που θα γίνει εις Πάτρας” αναφέρεται στην αναγγελία του γάμου τους που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εστία.

Το ζευγάρι που πλέει σε πελάγη ευτυχίας σύντομα θα κρατά στην αγκαλιά του ένα αγοράκι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες όσον αφορά την ημερομηνία και την τοποθεσία που θα γίνει ο γάμος τους.

Ερευνητής ισχυρίζεται ότι βρήκε εξωγήινες εγκαταστάσεις στην Ανταρκτική

Εξωγήινες εγκαταστάσεις στην γη υποστηρίζει οτι ανακάλυψε ο κυνηγός UFO, Scott Waring στην περιοχή της Ανταρκτικής. Ειδικότερα ο Waring κάνει λόγο για περίεργα σχήματα σε ψηφιακούς χάρτες, ενώ ο ίδιος είναι σίγουρος πως πρόκειται για βάση εξωγήινων καλυμμένη με πάγο και χιόνι, ενώ είναι πεπεισμένος πως λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί.

Ο Waring εξερευνά τους χάρτες της Google για να ανακαλύψει διάφορες ανωμαλίες, οι οποίες θα κρύβουν κάποιο μυστικό που οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει.  Όπως εξήγησε μέσα από το blog του, «ET Database» εντόπισε ένα αντικείμενο «TR3-B craft», το οποίο αναφέρεται σε ένα μαύρο τρίγωνο όπως το αποκαλούν οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, ενώ εξέταζε την επιφάνεια της νήσου Lavoisier μέσα από το Google Earth.

 

Χαρακτηριστικά λέει: «Tο τρίγωνο είναι πιο παχύ στις άκρες στις 3 γωνίες του. Μοιάζει με μεταλλικό και φαίνεται πως βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει κάποια αρχαία βάση εξωγήινων».

Οι ανύπαντρες γυναίκες χωρίς παιδιά είναι η πιο ευτυχισμένη ομάδα πληθυσμού

Eνώ ο γάμος και η απόκτηση παιδιών μπορούν να είναι μια υπέροχη και ικανοποιητική εμπειρία, ο καθένας προφανώς βάζει τους δικούς του κανόνες στη ζωή του. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν ειδικό, οι άγαμες και άτεκνες γυναίκες είναι η πιο ευτυχισμένη ομάδα στον πληθυσμό.

Μιλώντας στο The Guardian, ο Paul Dolan, καθηγητής της επιστήμης της συμπεριφοράς στο London School of Economics, ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε υποδηλώνουν ότι οι παραδοσιακοί δείκτες επιτυχίας δεν σχετίζονται στην πραγματικότητα με την ευτυχία, ιδίως όταν πρόκειται για γάμο και ανατροφή παιδιών.

 

Εξήγησε ότι ενώ ο γάμος μπορεί να ωφελήσει τους άνδρες, δεν ωφελεί απαραίτητα τις γυναίκες.

«Έχουμε κάποια καλά διαχρονικά δεδομένα που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου, που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως “αν είσαι άντρας, πιθανότατα θα πρέπει να παντρευτείς. Αν είσαι γυναίκα, μην το επιχειρήσεις, αν δεν θέλεις πραγματικά. ”

 

Ο Paul Dolan εξήγησε ότι οι άνδρες επωφελούνται από το γάμο επειδή “τους ηρεμεί”. «Αντιμετωπίζετε λιγότερους κινδύνους, κερδίζετε περισσότερα χρήματα στη δουλειά και ζείτε λίγο περισσότερο. Η πιο υγιής και πιο ευτυχισμένη ομάδα πληθυσμού είναι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ ή δεν είχαν παιδιά », πρόσθεσε.

Ο Dolan ισχυρίζεται στο τελευταίο του βιβλίο, Happy Ever After, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε στοιχεία της American Time Use Survey (ATUS), τα οποία συνέκριναν τα επίπεδα ευχαρίστησης και δυστυχίας σε άγαμα, παντρεμένα, διαζευγμένα, χωρισμένα και χήρα άτομα.

Ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες επωφελούνται από το γάμο, ο Dolan πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στα υψηλότερα εισοδήματα και τη συναισθηματική υποστήριξη, η οποία επιτρέπει στους παντρεμένους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους.

“Βλέπεις μια ανύπαντρη 40 ετών, που δεν είχε ποτέ παιδιά – Κρίμα, έτσι δεν είναι; Ίσως μια μέρα θα συναντήσει τον σωστό άντρα και αυτό θα αλλάξει”, σκέφτεσαι. “Όχι, ίσως θα συναντήσει τον λάθος άντρα και αυτό θα αλλάξει. Ίσως θα συναντήσει έναν άντρα που την κάνει λιγότερο ευτυχισμένη και υγιή και θα πεθάνει νωρίτερα. Αυτή είναι η σωστή σκέψη.”

Κάποια πράγματα καλό είναι να μη γίνονται μετά το σεξ – Μάθε ποια είναι αυτά

Το ότι το αντρικό μόριο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη φάση του, το γνωρίζεις. Το ότι η φάση αυτή γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητη μετά τον οργασμό, ίσως όμως το αγνοείς.

Άλλαξε λοιπόν συνήθειες μετά το σεξ και μάθε ποια πράγματα καλό είναι να μην κάνεις, όταν τα κορμιά σας χωρίζονται ξανά στα δύο.

  • Βιάζεσαι να πλυθείς

Δεν χρειάζεται πετάγεσαι από το κρεβάτι για να μπεις στο ντους κατευθείαν μετά το σεξ.

Σ’ αυτή τη φάση, η ευαίσθητη περιοχή σου -ναι, έχεις κι εσύ, όχι μόνο η κοπέλα σου- είναι υπερευαίσθητη, γι’ αυτό καλό είναι να την καθαρίσεις αρχικά με λίγο βρεγμένο χαρτί τουαλέτας κι όχι με μαντηλάκια καθαρισμού, που συνήθως περιέχουν χημικά, οινόπνευμα και αρωματικές ουσίες.

  • Δεν πλένεις τα χέρια σου

Τα γεννητικά όργανα δεν είναι ο μοναδικός φορέας μικροβίων, μετά το σεξ. Τα χέρια αποτελούν επίσης μια καλή πηγή βακτηριδίων και ο καλύτερος τρόπος για να τα σκοτώσεις είναι το πλύσιμο.

  • Δεν πας τουαλέτα

Κατά τη διάρκεια που τα κορμιά σας γίνονται ένα, μπορεί να εισβάλλουν βακτήρια στην ουρήθρα και να προκαλέσουν μόλυνση. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, φρόντισε να ουρείς πάντα μετά το σεξ, ώστε να απομακρύνεις τυχόν μικρόβια από τον οργανισμό σου.

  • Δεν πίνεις νερό

Κι αφού επισκεφθείς την τουαλέτα, μην ξεχάσεις να πιεις ένα ποτήρι νερό. Όταν διατηρείσαι ενυδατωμένος, ουρείς πιο συχνά, άρα διώχνεις περισσότερα βακτήρια από το σώμα σου, πριν προλάβουν να μεταμορφωθούν σε πηγή μόλυνσης.

  • Φοράς καθαρά, αλλά στενά και συνθετικά εσώρουχα

Όσο καλά κι αν σκουπίσεις τη βουβωνική χώρα μετά το αναζωογονητικό ντους, δεν υπάρχει περίπτωση να απομακρύνεις το 100% της υγρασίας και της θερμότητας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή. Φορώντας λοιπόν καθαρά μεν, στενά και συνθετικά εσώρουχα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ευνοείς την ανάπτυξη μυκητιάσεων, μιας και οι μύκητες, λατρεύουν τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα.