Πε01282021

ΑνανέωσηΠε, 28 Ιαν 2021 5am

Καταχειροκροτήθηκε ο «Ορέστης» του Ευριπίδη στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Ξάφνιασε με την τόλμη του και καταχειροκροτήθηκε ο«Ορέστης» του Ευριπίδη στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας 2018 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, σε νέα μετάφραση του ποιητήΓιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή τουΚΘΒΕ,Γιάννη Αναστασάκη. Μια τολμηρή πρόταση που κέρδισε από την πρώτη στιγμή το κοινό.

Οι θεατές επιβράβευσαν με το πιο θερμό χειροκρότημα τις ερμηνείες των ηθοποιών, τη σκηνοθετική προσέγγιση και τους συντελεστές της παράστασης. Μπροστά στο επιβλητικό σκηνικό ερειπωμένο παλάτι των Ατρειδών του Γιάννη Θαβώρη ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Τρεις πρωταγωνιστές με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ενοχές τους προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους μέσα σ'έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής.

Στο ρόλο του Ορέστη ξεχώρισε ο Χρίστος Στυλιανού, ενώ στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Πολύ καλές οι ερμηνείες του Κώστα Σαντάστον ρόλο του Τυνδάρεως, του ΧρήστουΣτέργιογλου στον ρόλο του Τρώααλλά και των υπόλοιπων ηθοποιών της παράστασης.