Πα09252020

ΑνανέωσηΠε, 24 Σεπ 2020 4pm

Αχαΐα: Ο Τσίπρας όπλισε, για Νομική, τρένο και Πατρών- Πύργου

Το βάρος στο θέμα της Νομικής Σχολής και την κατάργηση του αυτοδιοίκητου στο ΚΕΘΕΑ, ρίχνει σήμερα κατά την 2η ημέρα της περιοδείας του στην Αχαΐα, ο τέως πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις περιοδείες του χθες σε Ακράτα, Αίγιο και Ερύμανθο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει το πρωί στην Πάτρα απ' όπου, μετά από ενδιάμεση στάση στην Κάτω Αχαΐα, θα γίνει το βράδυ και το κλείσιμο του διημέρου της περιοδείας του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στις 10:30 το πρωί σήμερα στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ στην πλατεία Ελευθερίας και θα μιλήσει με τους εργαζομένους ,οι οποίοι κινητοποιούνται μάλιστα σε όλη τη χώρα. Καταγγέλλοντας ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο που υιοθετεί η κυβέρνηση, αίρεται η διοικητική αυτοτέλεια του ΚΕΘΕΑ .

 

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ

Μετά το τέλος της συζήτησης με εργαζόμενους, μέλη και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Αθανάσιο Ζούπα και την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, για το θέμα της Νομικής.

Το ζήτημα αυτό -η απόφαση απόσυρσης του διατάγματος για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μια από τις πρώτες επιλογές της νέας κυβέρνησης- θα βρεθεί, εκ νέου στην αιχμή της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ.