Σα08172019

ΑνανέωσηΣα, 17 Αυγ 2019 10am

Ακυρώνεται οριστικά η συναυλία των "Rotting Christ" - Αναβάλλει τη συναυλία του και ο Αγγελάκας

Με ένα μήνυμα στο facebook o frontman του συγκροτήματος «Σάπιος Χριστός» ανακοίνωσε ότι η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στην Πάτρα ακυρώνεται, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η διοργανώτρια εταιρεία. Τα εμπόδια που υπήρξαν δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν και η συναυλία για την οποία έχει σάλος στο πανελλήνιο, τις τελευταίες μέρες δε θα γίνει.

"Οι πραγματικά σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε οτι μπορούσαν ωστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Νικολακόπουλο, που στηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή», ο οποίος επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία. Στην συνέχεια, ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με 4 ακόμα άτομα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών.

 

Αναβάλλει τη συναυλία του ο Αγγελάκας και μιλά για προσπάθεια φίμωσης

Ανακοινώθηκε και επίσημα η αναβολή την αυριανής συναυλίας του Γιάννη Αγγελάκα στην Αίγλη στην Πάτρα, από τη διοργανώτρια εταρεία. Ο ίδιος άλλωστε είχε προαναγγείλει ότι αν δεν γίνει η συναυλία των Rotting Christ στην Αίγλη δεν θα εμφανιστεί ούτε ο ίδιος και μάλιστα είχε αφήσει αιχμές κατά του Δήμου.

Στην ανακοίνωση για την αναβολή της συναυλίας αναφέρονται τα εξής:

"Επειδή στην προσπάθεια φίμωσης του λόγου, της έκφρασης και της τέχνης δεν πρέπει κανείς να μένει σιωπηλός, η αυριανή συναυλία του  Γιάννη Αγγελάκα και των 100°C στον πολυχώρο Αίγλη του Δήμου Πατρέων αναβάλλεται

▪️Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία και πιθανόν νέος χώρος διεξαγωγής της.

▪️Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν το εισιτήριο τους μπορούν να το κάνουν από τα αντίστοιχα σημεία προπώλησης".

Σε ανακοίνωσή του, το πρωί της παρασκευής, ο Γιάννης Αγγελάκας είχε τονίσει:

Rotting Greece (Σάπια Ελλάδα) μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη του δήμου Πατρέων" αναφέρει ο καλλιτέχνης σχετικά με τον πανελλήνιο σάλο που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα μετά την απόφαση να μην παραχωρηθεί ο χώρος της Αίγλης στο συγκρότημα Rotting Christ.

Όπως επίσης τονίζει "αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία τους είτε σήμερα κανονικά είτε την Κυριακή, μιας και θα έχει αποκατασταθεί το “τεχνικό πρόβλημα” μέχρι τότε, δεν πρόκειται ούτε εμείς να παίξουμε το Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο. Εύχομαι ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη".΄

Σήμερα ανακοινώθηκε και από τη διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας των Rotting Christ και από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος ότι η συναυλία δεν θα γίνει.