Πε09212017

ΑνανέωσηΤε, 27 Σεπ 2017 6pm

Εκκενώνονται τα χωριά Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και η μονή της Αγίας Μαρίνας

Δύσκολο το απόγευμα της Δευτέρας για τους πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας. Στην Αχαΐα εκδηλώθηκε φωτιά στο Σανταμέρι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ενώ υπάρχει μέτωπο και κοντά στην Άρλα. Οι φλόγες, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Το πύρινο μέτωπο είναι σε μικρότερη του ενός χιλιομέτρου απόσταση από το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Να σημειωθεί ότι οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί και από την Πάτρα.

Εντολή εκκένωσης πρόκειται να δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα χωριά Άρλα, Ελαιοχώρι και Πετροχώρι, αφού τα τρία πύρινα μέτωπα που καίνε την ορεινή Δυτική Αχαΐα απειλούν σπίτια, οικισμούς και χωριά.

Ήδη έχει εκκενωθεί η μονή της Αγίας Μαρίνας, κοντά στο Σανταμέρι. Οι φλόγες είναι κοντά στον οικισμό Βυθούλκας, δίπλα από το Ελαιοχώρι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για νέο μέτωπο στα Σουδανέικα στην περιοχή Πλανητερέικα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου απευθύνει έκκληση για περισσότερα πυροσβεστικά μέσα, ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο των πυρκαγιών βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Στο μεταξύ, υπάρχει ολική διακοπή κυκλοφορίας στην Άνω Αχαγιά καθώς και στη διασταύρωση για Καρέικα από την αστυνομία προκειμένου να διευκολυνθούν τα πυροσβεστικά οχήματα κατά την μεταφορά τους στα πύρινα μέτωπα.