Πε09212017

ΑνανέωσηΤε, 27 Σεπ 2017 6pm

Ριο: Το κυλικείο του νοσοκομέιου είναι ακριβό επειδή... έχει θέα στη γέφυρα

Για πολιτική «πατροναρίσματος» των ιδιωτών οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα κυλικεία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίου, κάνουν λόγω οι εργαζόμενοι, στους εκπροσώπους των οποίων διαμηνύθηκε πως στο εξής τους απαγορεύεται να διαθέτουν προϊόντα σε συγγενείς, συνοδούς και ασθενείς. Να σημειωθεί πως οι τιμές στο κυλικείο των εργαζομένων είναι χαμηλές καθώς η λειτουργία του δεν αποσκοπεί στην ύπαρξη κέρδους. Το γεγονός αυτό έδινε ανάσα και σε πολλούς από τους ασθενείς και τους συνοδούς τους οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να μειώνουν τα έξοδα κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο  ιδιαίτερα σε  περίοδο κρίσης.

Η διοίκηση του ΠΠΝΠ διαμήνυσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως  εάν «συλληφθούν» να πουλάνε προϊόντα σε άτομα τα οποία δεν φέρουν το απαιτούμενο διακριτικό καρτελάκι ελλοχεύει ακόμα και ο κίνδυνος να του βάλει λουκέτο.

Από την άλλη το κεντρικό κυλικείο του Νοσοκομείου πουλά τα προϊόντα σε πολύ υψηλές τιμές. Ενδεικτικά ένας καφές σε πλαστικό ποτήρι κοστίζει 3,30€. Σε ερώτηση πελατών του συγγεκριμμένου καταστήματος γιατί είναι τόσο ακριβές οι τιμές ο υπάλληλος απάντησε οτι έχει... θέα στη γέφυρα.!!

Πέραν όλων των άλλων το ερώτημα  που τίθεται είναι κατά πόσο επιτρέπεται μια τέτοια πολιτική από μία διοίκηση η οποία είναι τοποθετημένη από την σημερινή κυβέρνηση καθώς και αν είναι ενήμεροι για τις συγκεκριμένες αποφάσεις οι υπεύθυνοι της 6ης ΥΠΕ αλλά και του  Υπουργείου Υγείας.