Σα08192017

ΑνανέωσηΣα, 19 Αυγ 2017 6am

ΠΑΤΡΑ: Περιέργη στάση οδηγού περιπολικού - Μπαράζ καταγγελιών και παραπόνων

Και ενώ τα δημοσιεύματα έδιναν και έπαιρναν για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, την στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι αξιωματικοί φροντίζουν για την διασφάλιση του δημοκρατικού προσώπου της, κάποιοι ένστολοι (χαμηλόβαθμοι) αποδεικνύονται… «μπουμπούκια»!

Και οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν, όχι μόνο από πολίτες που έχουν πέσει θύματά τους, ή από κάποιους που έχουν στοχοποιηθεί, αλλά και από τους ίδιους τους ένστολους, συναδέλφους τους, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές έχουν φθάσει στο σημείο ακόμη και… να τους «αρπάξουν»!

Χαρακτηριστική η περίπτωση ένστολου που περιγράφει τι συνέβη με συγκεκριμένο αστυνομικό που υπηρετεί ως οδηγός περιπολικού στην Άμεση Δράση. Το συμβάν έγινε εντός Αστυνομικού Τμήματος που συνεχίζει να λειτουργεί (δεν έχει καταργηθεί με την συγχώνευση): «Μου είπε να προσέξω έναν κακοποιό. Λες και εγώ δεν είμαι ικανός! Και με άρπαξε από τον λαιμό. Βρε τι κάνεις εκεί;» του λέω και πήγα να αντιδράσω. Φαντάζομαι τι συμβαίνει με τους πολίτες.

«Συγκεκριμένος αστυνομικός που υπηρετεί στην Άμεση Δράση δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουμε την συμπεριφορά του. Σχεδόν κάθε μέρα γίνονται παρατηρήσεις στην υπηρεσία» μας είπε άλλος αστυνομικός!

Η συμπεριφορά ένστολου της Άμεσης Δράσης απασχολεί και τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Αξιωματικούς που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αμαυρωθεί το κύρος της Αστυνομίας από «περίεργες συμπεριφορές» που κάθε άλλο παρά συμβάλλουν σε αυτό τον σκοπό. Ήδη μαθαίνουμε πως κάποιοι έχουν επέμβει, ενώ το ζήτημα θα πάρει και άλλες διαστάσεις με την επιστροφή του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κοτρωνιά ο οποίος απουσιάζει σε άδεια.

«Είναι ικανός να σταματήσει οδηγό ντελίβερι και να ψάχνει να του βρει έστω και μία παρατυπία για να τον γράψει. Και μιλάμε για παιδάκια που πάνε για ένα μεροκάματο» μας είπε αστυνομικός που βρίσκεται καθημερινά σε δράση (εκτός γραφείου) και έχει άμεση επαφή με τους πολίτες.

Το ζήτημα φυσικά είναι και στα χέρια του Διοικητή της Αμέσου Δράσεως. Τι θα πράξει ώστε να διασφαλίσει το κύρος της Αστυνομίας; Οι αποκαλύψεις έχουν φθάσει μέχρι και τα γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Οι οποίοι έκαναν τον σταυρό τους όταν είδαν μέχρι… και βίντεο με την δράση ένστολου από την Αμεση Δράση Πατρών. «Έχουμε τέτοιους αστυνομικούς… σε δράση και στον δρόμο»; αναρωτιόντουσαν.

Θα συνεχιστεί η διερεύνηση του θέματος και θα παρουσιαστούν και άλλα στοιχεία. Σημειώνουμε ότι τέτοιες  αντιλήψεις και συμπεριφορές αν και μεμονωμένες, οδηγούν σε δημιουργία εσφαλμένης εικόνας για την Αστυνομία που τα τελευταία χρόνια επιχειρεί με κάθε τρόπο να έλθει πιο κοντά στον πολίτη.