Σα08192017

ΑνανέωσηΣα, 19 Αυγ 2017 6am

Νέοι εμπρησμοί σε δίκυκλα τα ξημερώματα στην Πάτρα

Ολοσχερώς καταστράφηκαν δυο δίκυκλα, τα ξημερώματα της Παρασκευήςσε πυλωτή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ιεροθέου. Συγκεκριμένα στις 4 το πρωί φλόγες εκδηλώθηκαν στο σημείο που ήταν σταθμευμένα ένα δίκυκλο τύπου scooter και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών που έσπευσε στο σημείο και κατάσβεσε την πυρκαγιά. Ζημιές προκλήθηκαν και στην πολυκατοικία.

Νωρίτερα σημειώθηκε απόπειρα εμπρησμού σε φορτηγάκι στην οδό Ικάρων 24 στα Ταμπάχανα Πατρών. Στη 1 τα ξημερώματα άτομα εθεαθη να προσπαθεί να βάλει φωτιά στο όχημα, όμως έγινε αντιληπτός και κατάφερε να διαφύγει από σημείο, παρά το γεγονός πως περίοικοι τον καταδίωξαν.

Πάτρα: Γιατί αποτελούν γρίφο οι εμπρησμοί σε δίκυκλα και αυτοκίνητα - Τι ψάχνει η Πυροσβεστική

Στο "σκοτάδι" βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής Πατρών και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη των εμπρηστικών επιθέσεων σε δίκυκλα και αυτοκίνητα σε συνοικίες της Αχαΐκής Πρωτεύουσας και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, δεν υπάρχουν μαρτυρίες και χειροπιαστά στοιχεία, που να συμβάλλουν στη σκιαγράφηση του προφίλ του πυρομανή, αλλά και του κινήτρου του.

 Μετά τα νέα περιστατικά που κατεγράφησαν το πρωί και το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα, όπου καταστράφηκαν ολοσχερώς δυο σταθμευμένα δίκυκλα και ένα βανάκι  "ανοίγει" για τις αρχές η ακτίνα δράσης του πυρομανή, καθώς μέχρι σήμερα αυτή εστιαζόταν στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

"Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ένα άτομα ή για ομάδα", ανέφερε στο tempo24.gr, πηγή της Πυροσβεστικής. 

 Την ίδια ώρα αποτελεί απορίας άξιο το γεγονός πως μετά τα 10 συνολικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί από το περασμένο Σαββατοκυριάκο, ο δράστης - εάν πρόκειτια για το ίδιο άτομο - καταφέρνει να βάζει φωτιές και να εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει "ίχνη".

Υλικό από κάμερες ασφαλείας από τα σημεία των εμπρηστικών επιθέσεων, αναζητούν σύμφωνα με το tempo24.gr, οι αρχές με σκοπό την αλίευση στοιχείων για την υπόθεση που  αποτελεί "γόρδιο δεσμό". Επιπλέον συνεχείς είναι οι περιπολίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ αρκετές είναι οι προσαγωγές ύποπτων ατόμων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Στην περίπτωση νεαρού ατόμου, που συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης ως κατηγορούμενος για τους εμπρησμούς, δεν ασκήθηκε ποινική διώξη από τον Εισαγγελέα, καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος του δεν κρίθηκαν επαρκή. Ο συλληφθείς ωστόσο, με Εισαγγελική απόφαση οδηγήθηκε σε Ψυχιατρική Κλινική.