Σα08192017

ΑνανέωσηΣα, 19 Αυγ 2017 6am

Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Βαβαρούτα

 
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Ανδρέας Βαβαρούτας, εκδότης της εφημερίδας «Μοριάς». Ο εκλιπών υπήρξε μια χαρακτηριστική φιγούρα στον χώρο του τοπικού Τύπου για αρκετά χρόνια. Οι άνθρωποι των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θυμούνται με συμπάθεια τον Α. Βαβαρούτα να δίνει το «παρών» σε συνεντεύξεις Τύπου και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, ντυμένος πάντα με κομψό τρόπο, φορώντας γυαλιά ηλίου και καπνίζοντας πίπα. Σε εκείνα που είχαν σημαδέψει την παρουσία του, ήταν το κόκκινο αυτοκίνητο (αμερικάνικου τύπου), με το φαρδύ αμάξωμα και τις γυαλιστερές ζάντες που επιπλέον ξεχώριζε αναγράφοντας στην πινακίδα την επωνυμία της εφημερίδας του.
 
Ανάμεσα στις υπόλοιπες δραστηριότητες της εφημερίδας που εξέδιδε με δικές του δυνάμεις, έβρισκε χρόνο και κέφι για να διοργανώνει και μια ετήσια τελετή βράβευσης για πρόσωπα της τοπικής ζωής που ξεχώριζαν σε διάφορους τομείς (κοινωνία, πολιτική, αθλητισμός κ.ά.), συνήθως στο εμβληματικό, για την νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας, «Βίλι Παρκ». Με τη σύζυγό του, Γεωργία απέκτησαν δύο γιους. Τον Παναγιώτη και το Σωτήρη (Ακη) Βαβαρούτα, γνωστοί και οι δύο στην Πάτρα από τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες.
 
Η κηδεία του Α. Βαβαρούτα έγινε σήμερα, στις 10:30 π.μ., από τον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα της Πάτρας και η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Ριόλου της Δυτικής Αχαΐας.