Δε11182019

ΑνανέωσηΔε, 18 Νοε 2019 6am

Σκηνικό έντασης στο κέντρο της Πάτρας - Πέταξαν μολότοφ στην πορεία

Γκαζάκια και μολότοφ πέταξαν στο ύψος της Κορίνθου στο κέντρο της Πάτρας οι αναρχικοί κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για το Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα έριξαν γύρω στις 10 με 15 μολότοφ. 

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα, ενώ οι αναρχικοί έκαψαν κατά τη διάρκεια της πορείας τους κάδους. Στο κέντρο της Πάτρας υπάρχει σκηνικό έντασης. 

Ρίο-Αντίρριο: Προς πώληση το «εμβληματικό» ακίνητο της Γέφυρας - Μέχρι τα τέλη του 2019

Μετά το εμβληματικό project του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου πρωταγωνιστεί στις διαδικασίες για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, σειρά παίρνουν τώρα και άλλα ακίνητα ανά την Ελλάδα, που βρίσκονται σε εξέχουσα θέση.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης που εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ένα «εμβληματικό» ακίνητο που παραμένει στα αζήτητα εδώ και πολλά χρόνια, είναι οι πρώην εργοταξιακοί χώροι της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, θα γίνει εκ νέου απόπειρα πώλησης του ακινήτου, μέσα στο προσεχές τρίμηνο, μήπως εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το ακίνητο έκτασης 213.583,51 τ.μ. (αποτελείται από 4 μη όμορα τμήματα), βρίσκεται στην βόρεια απόληξη της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου.

Μέχρι σήμερα, κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε ο επανακαθορισμός των θεσμικών γραμμών αιγιαλού και παράλιάς. Επικαιροποιήθηκε ο νομικός έλεγχος του ακινήτου και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του με την εξαίρεση των κοινοχρήστων τμημάτων που εκ παραδρομής είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ

Επίσης, εκδόθηκε Τελεσίδικη Πράξη Δασικού Χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο Ναύπακτου και αναμένεται ο επανακαθορισμός της χερσαίας ζώνης λιμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η ενημέρωση δυνητικά υποψήφιων επενδυτών.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι, έχει προχωρήσει στην πρόσληψη νομικών συμβούλων και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την διαγωνιστική διαδικασία μέχρι τα τέλη του έτους.

Ως προς τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου, κατά καιρούς διάφοροι υποψήφιοι επενδυτές είχαν απευθυνθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, διερευνώντας το χώρο και τις δυνατότητες επένδυσης σε αυτόν. Κατά το ΤΑΙΠΕΔ, οι δυνατότητες επένδυσης, βρίσκονται στον τομέα των logistics, με μία ακόμα όμως αρκετά πιθανή πρόβλεψη, αυτή της δημιουργίας υποδομών για τη διαχείμαση σκαφών.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα του ακινήτου είναι η θέση του στο κέντρο ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού-διαμετακομιστικού κόμβου που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ηπειρο καθώς και με την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού οι λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αποτελούν κύριες πύλες της Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη, το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο του καθώς και το μέγεθός του

12χρονος τραυματίστηκε μετά από πτώση σε φωταγωγό

Βαρύς τραυματισμός 12χρονου στη Γαστούνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com, έπεσε σε φωταγωγό από ταράτσα.

Μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ρίο.

AΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Συλλαμβάνουμε τους ίδιους και τους ίδιους… και τους αφήνουν ελεύθερους!

Ξέσπασαν οι αστυνομικοί της Πάτρας. Αφορμή το πως αντιμετωπίζονται οι διαρρήκτες και οι κλέφτες από την Ελληνική Δικαιοσύνη με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο. Τρανό παράδειγμα γυναίκα ρομά η οποία έχει κατακλέψει ανθρώπους και καταστήματα. Την συλλαμβάνουν κάθε δύο μέρες και αφήνεται ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας δήλωσε ακόμη ότι ακόμη και σε περίπτωση συμμορίας που κλέβει, αν το ποσό το οποίο αποτελεί την λεία τους δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και πάλι δεν προφυλακίζονται. "Εμείς κάνουμε την δουλειά μας, αλλά η Ελληνική Δικαιοσύνη, στηριζόμενη στο νομικό πλαίσιο της χώρας τους αφήνει ελεύθερους. Και ασχολούμαστε συνεχώς με τα ίδια πρόσωπα" κατέληξε ο γνωστός συνδικαλιστής.

ΙΧ σε τρελή πορεία στην Κολοκοτρώνη! Επεσε πάνω σε 4 αυτοκίνητα

Eνα απίστευτο τροχαίο προκλήθηκε στο κέντρο της Πάτρας, αργά τη νύχτα. Οχήμα στο οποίο -σύμφωνα με μαρτυρίες- επέβαιναν νεαρά άτομα, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο , ενώ κινείτο στην οδό Κολοκοτρώνη , με αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω σε 4 αυτοκίνητα. Από θαύμα δεν βρισκόταν κανείς ούτε μέσα στα αυτοκίνητα, ούτε στον δρόμο! 

Ο νεαρός οδηγός δεν σταμάτησε καν να δει τι είχε συμβεί, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Αμέσως ειδοποίηθηκε η Αστυνομία και άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Τελικά δύο συνεπιβάτες βρέθηκαν , ενώ ο οδηγός αναζητείτο μέχρι το πρωϊ.

Να σημειωθεί ότι ηταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης που ένα από τα οχήματα κυριολεκτικά διαλύθηκε, ενώ ένα άλλο βρέθηκε στην μέση του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα για πολλή ώρα να κλείσει ο δρόμος στο ύψος της Αγίου Ανδρέου και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που έφθαναν στο σημείο για να συνεχίσουν την πορεία τους πήγαιναν ...ανάποδα την Ρήγα Φεραίου , για να κάνουν τον κύκλο της πλατείας Όλγας.

Ο κόσμος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή, λόγω του δυνατού κρότου που προκλήθηκε ανησύχησε και έτρεξε στο σημείο για να δει τι είχε συμβεί.