Πε01282021

ΑνανέωσηΠε, 28 Ιαν 2021 5am

Το χρήμα αδυνατεί να αλλοιώσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Υπάλληλος στατιστικής εταιρείας εκφράζει την οργή του προς ομάδα Basket league,  που έχει κάνει την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια,  με μια καυτή επιστολή,  που περιγράφει ωμά τον τρόπο που βρίσκεται εκτός εργασίας προς τέρψιν του "φουσκώματος" του νεοσύστατου οργανισμού(!). Αναλυτικά:

 

Στην σημερινή εποχή τα χρήματα έχουν γίνει το βασικό εχέγγυο για να σταθεί μια επαγγελματική ομάδα, για αυτό και έχουμε πολλές αλλαγές στον μπασκετικό χάρτη της χώρας. Βέβαια ομάδες που δεν έχουν ΙΣΤΟΡΙΑ, είναι σχεδόν αδύνατον να διατηρηθούν, με αποτέλεσμα να κάνουν ένα όμορφο και μεγάλο ταξίδι που με το πέρας του χρόνου, κουράζει τον «ιδιοκτήτη» και όσο εύκολα εμφανίστηκε στο προσκήνιο, ακόμα πιο εύκολα εξαϋλώνεται! Βέβαια στην διάρκεια της διαδρομής, ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις και παίζει όσο μπορεί, έστω και εικονικά τον ρόλο του μεγαθήριου, έχοντας θολώσει από το νέκταρ του όμορφου ταξιδιού!

Όσο και να έχει προχωρήσει η τεχνογνωσία, οι ομάδες είναι δύσκολο πέραν της δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας, εφοδιασμένη με καλούς αθλητές, προπονητικό staff και διοικητική στήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, να μπορέσουν να εξαγοράσουν συνειδήσεις, κατευθύνοντας την μάζα με την ΔΥΝΑΜΗ του χρήματος.

Πραγματικά είναι εύκολο να δημιουργείς επικοινωνιακά τρικ για να "κλέψεις" κάτι που δεν μπορεί να σου ανήκει ποτέ, μέχρι και να κάνεις μετονομασία στην ομάδα(!). Είναι δεδομένο ότι στην αρχική της μορφή, η προσπάθεια θα στεφθεί από επιτυχία, μιας και δεν θα μπορεί κανείς να αποδείξει ποιος πραγματικά είναι ο στόχος αυτού του εγχειρήματος, μιας και η πίτα που θέλεις να στοχεύσεις έχει ονοματεπώνυμο, όχι στα όρια της περιοχής, αλλά σε όλο το Πανελλήνιο(!).

Το χρήμα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να φαίνονται όλα ρόδινα, και έρχεται κάτι καινούριο, φρέσκο που θα δώσει νέες εικόνες και παραστάσεις σε ένα προϊόν που αγαπιέται από πολύ κόσμο. Όμως αυτό θα πρέπει να θίξει συμφέροντα άλλων, μιας και η πίτα δεν μπορεί να γίνει πιο μεγάλη, παρά να διαμοιραστούν διαφορετικά τα κομμάτια της, μιας και μπορεί το εγχείρημα να είναι απλά ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά όσο εξελίσσεται η πτήση με κάθε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο, ο ιδιοκτήτης που φροντίζει για τα πάντα, απαιτεί σεβασμό και υποταγή σε αυτά που προσφέρει στον χώρο(!). Για αυτό και επειδή ζεσταίνει πολλές "παγωμένες" τσέπες το 'εικονικό" και πρόσκαιρο επικοινωνιακό του παιχνίδι φαντάζει ως κάτι μόνιμο, όσο και αν όλα τα ταξίδια κάποια στιγμή τελειώνουν.

Όταν μάθουν οι συνταξιδιώτες ότι οι προθέσεις δεν είναι και τόσο αγαθές και η χαρά μπορεί να περιοριστεί σε ένα «παρεάκι», που το ξεκίνησε με αγνές προθέσεις, αλλά κατάφερε να κάνει ακριβώς τα ίδια που δεν του άρεσαν. ΄

‘Όταν ισχυρός ήταν άλλος και μπει ο προβληματισμός θα είναι πολύ δύσκολο να περισώσει το προφίλ του, μιας και η απειρία από μόνη της θα οδηγήσει και σε βιαστικές αποφάσεις, που όταν θα ζητηθούν εξηγήσεις δεν θα μπορεί να δοθεί το παραμικρό(!).

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα που βίωσα στο πρόσφατο παρελθόν, από έναν οργανισμό που προσπαθεί να χτίσει κάτι υγιές στην πόλη μου, αλλά εμένα μου έβαλε ταφόπλακα σε ένα ταξίδι που ξεκίνησα τον Οκτώβρη του 2012 και τελείωσα άδοξα στις 30 Δεκέμβρη του 2018. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι είχε και happy end, μιας και σημαδεύτηκε με φωτογραφικό στιγμιότυπο.

 

Συγκεκριμένα, από το νέο έτος δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, να συνεργαστώ ξανά με την εταιρεία μου, μιας και με ένα απλό τηλεφώνημα, ουσιαστικά λύθηκε η συνεργασία μας και περιέργως δεν υπήρξε η δυνατότητα να μου αποσαφηνιστεί ο λόγος. Το μόνο που κατάφερα να μάθω, ήταν ότι οι εταιρείες στατιστικής είθισται, να έχουν αρμονική συνεργασία με τις ομάδες που καλύπτουν. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, οι εταιρείες στατιστικής πράττουν κατά το δοκούν, δίχως να χρειάζονται εξηγήσεις, για να μπορεί να ερευνηθεί περαιτέρω η κατάσταση. Από εκείνη την χρονική στιγμή έχουν διεξαχθεί τρία παιχνίδια και πλέον δεν εμφανίζομαι, με συνέπεια να μη βγάζω το μεροκάματό μου, για το οποίο ήμουν ικανός μέχρι και το τέλος του 2018. Το να ξεκινήσω εξώδικα και αγωγές δεν οδηγεί πουθενά, όχι μόνο γιατί θα χάσω άσκοπα χρήματα και πολύτιμο χρόνο, αλλά έτσι είναι οι κανόνες της αγοράς, και με συνοπτικές διαδικασίες ένας σωστός επαγγελματίας επί σειρά ετών σε μια στατιστική εταιρεία, θα γίνει ξαφνικά το «μαύρο πανί». Όμως εγώ, μπορεί μεν να έχασα ένα αμελητέο ποσό, χρήσιμο δε για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών μου, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δικαίωμα, να ενημερώσω όλο τον κόσμο, που -εκτός από αυτή την ομάδα- γνωρίζει και εμένα και σέβεται τον ΤΙΜΙΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ μου αγώνα, μέχρι και τούτη την ώρα που με ηρεμία γράφω αυτή την επιστολή. Γιατί μπορεί να μην έχω πολλά κιλά ευρώ, έχω όμως πολλά κιλά αξιοπρέπεια και ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ από δω και στο εξής, σε οποιονδήποτε υπάλληλο εταιρείας ή οργανισμού, να μου στερεί το δικαίωμα να κάνω πράγματα, για τα οποία έχω αποδείξει, ότι μπορώ να κάνω με επιτυχία!