Κυ01172021

ΑνανέωσηΠα, 15 Ιαν 2021 7pm

Γ. Αγγελόπουλος: Ανάπτυξη δε γίνεται με «λαβωμένα» Πανεπιστήμια

«Όχι» στην αποξήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και όλων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από προσωπικό, λέει ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος. Χθες και σήμερα ο κ. Αγγελόπουλος, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και του Πανεπιστημίου και συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τους εργαζόμενους, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και την Πρύτανη κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, από την οποία και συζήτησε εκτός από το θέμα της περικοπής της χρηματοδότησης του Ιδρύματος, το μείζον ζήτημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, που έχει φέρει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

«Ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με ‘λαβωμένα’ πανεπιστήμια. Η Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει το σφάλμα που διέπραξε στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των ΑΕΙ και με καθαρότητα και εντιμότητα να το διορθώσει. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για να σταματήσει η υποβάθμιση του ελληνικού, δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου» υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας μίλησε για την προσπάθεια που έχει γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, αλλά και τη δημιουργία με πρόσφατο νόμο του Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας, «μια κατατεθειμένη πρόταση εδώ και καιρό από εμάς, που θα ισχυροποιήσει την περιοχή μας και ιδίως την Αχαΐα ως έναν από τους πλέον δυναμικούς πόλους έρευνας και καινοτομίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, δημιουργώντας την απαιτούμενη κρίσιμη μάζα ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού και με στόχο την προαγωγή της αριστείας» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

Οι συναντήσεις του υποψηφίου βουλευτή στην Αχαΐα Γ. Αγγελόπουλου συνεχίζονται καθημερινά με τους πολίτες σε κάθε γωνιά, σε κάθε πόλη και κάθε σημείο, να συσπειρώνονται όλο και περισσότερο στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.