Τε05272020

ΑνανέωσηΔε, 25 Μαϊ 2020 11pm

Αναστασόπουλο: «Θα περιμένω τον Απόλλωνα μέχρι τις 10 Μαΐου»

Οι τελευταίες διαρροές αφήνουν να εννοηθεί ότι o Απόλλων είπε «Όχι» στην πρόταση εξαγοράς της πατρινής ομάδας από τον 35αρη Αθηναίο επιχειρηματία, Παντελή Αναστασόπουλο. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής όμως μίλησε για «αναμονή του μέχρι τις 10 Μαΐου, για να πάρει την τελική απόφαση». Για να προσθέσει ότι «αν παρέλθει αυτή η ημερομηνία, θα αποχωρήσει οριστικά, δεδομένου ότι δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει το πλάνο του«.

Ο κ. Παντελής Αναστασόπουλος είπε ακόμη ότι παρά τα όσα λένε κάποιοι, αυτός έχει από τον Φλεβάρη γνωστοποιήσει επίσημα και αναλυτικά το πλάνο του. Τόνισε, δε, ιδιαίτερα, ότι όλα τα οικονομικά στοιχειά που του έχουν σταλεί, είναι μόλις 4 γραμμών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

«Αναμένω έως τις 10 Μαΐου να τελειώσει το θέμα και να κλείσει η συμφωνία. Ενάμιση μήνα μας διαβεβαιώνουν ότι τελειώνει. Έχω καταστήσει σαφές ότι για να υλοποιηθεί το πλάνο μου για άμεση επιστροφή στην Α1, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει άσκοπα δυσχεραίνει την όλη προσπάθεια. Έχουμε χάσει ήδη 3 μήνες το λιγότερο χωρίς λόγο. Αν παρέλθει αυτή η ημερομηνία αποχωρώ οριστικά δεδομένου ότι δεν προλαβαίνω να υλοποιήσω το πλάνο μου που ήδη χρονικά είμαι στα όρια μου.

Έστω υπόψη ότι το αναλυτικό πλάνο μου τους το έχω γνωστοποίησει από Φλεβάρη και δια ζώσης δύο φορές και στο Διοικητικό Συμβούλιο, που έχω παρευρεθεί και σε επόμενο Δ.Σ που έχει παρευρεθεί συνεργάτης μου και έχει αναλυθεί πολλάκις και εκτενώς και στις μεταξύ μας συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες και μεταξύ των δύο νομικών.

Παρά ταύτα, επειδή από κάπου βγήκε μια παραφιλολογία, ότι δεν έχω στείλει πλάνο, θεώρησα σωστό να τους κατατεθούν αυτά που συζητάμε 4 μήνες και γραπτώς. Έχω δεσμευτεί βάσει των οικονομικών στοιχείων που μου έστειλαν, ότι θα αποπληρωθούν πλήρως τα χρέη του ερασιτέχνη, αν φυσικά αντιστοιχούν στην πραγματικότητα όταν γίνει ενδελεχής έλεγχος.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει, βέβαια, ότι όλα τα οικονομικά στοιχειά που μου έχουν στείλει, είναι συνολικά 4 γραμμές. Οφείλω να κάνω πρώτα λεπτομερή έλεγχο για να διασφαλίσω την δική μου επένδυση και τάχιστα εν συνεχεία αλλαγή Δ.Σ. Έχω στείλει ονόματα με πρόσωπα της επιλογής μου για αλλαγή Δ.Σ με πρόεδρο τον Βασίλη Κωνσταντίνου (τέως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Αντώνη Πολυκανδριώτη (τέως εμπορικός διευθυντής ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Μάριο Γεωργιάδη (τέως αντιπρόεδρος Βουλής), Βασίλη Στυλιανάκη (επίκουρο καθηγητή πανεπιστημίου Πατρών), Alexander θομώπουλο (τέως πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης nhsa).

Έχω ενημερώσει ότι σε περίπτωση που τα στοιχεία που μου Έχουν στείλει αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, θα τοποθετηθούν όλα τα νυν μέλη του Δ.Σ σε επιτελικούς ρόλους. Όχι στο Δ.Σ!Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια ορισμένων, αλλά δεν γίνεται να κρατήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ στις θέσεις τους και είναι λογικό να τοποθετήσω στο νέο Δ.Σ πρόσωπα της απόλυτου εμπιστοσύνης μου.

Τονίζω ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα και να μην χαθεί και άλλος χρόνος. Τονίζω πάλι ότι ήδη είμαι χρονικά στα όρια μου. Η ομάδα του Απόλλωνα με την δυναμική της και την ιστορία της , δεν νοείται να βολοδέρνει στην Α2, χωρίς υποδομές με εξαφανισμένα όλα τα τμήματα της».

"Πέφτουν" οι υπογραφές για το γήπεδο του Απόλλωνα

Σήμερα το πρωί «πέφτουν» ο υπογραφές στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Απόλλωνα και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση-ενεργειακή αναβάθμιση του αθλητικού του κέντρου στην Περιβόλα.

Επόμενο βήμα θα είναι η δημοπράτηση, μεθεπόμενο η υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο και τελικό βήμα έναρξη εργασιών. Λογικά μέσα στο 2020 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και αυτός είναι ο στόχος και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Οταν ολοκληρωθεί το έργο ο Απόλλων θα εξοικονομεί το 60% με 70% της ηλεκτρικής ενέργειας, που απαιτείται για να λειτουργεί συνολικά το αθλητικό του κέντρο.

«Εφυγε» ο Δράκος Γεωργόπουλος του Διαγόρα

Θλίψη στην οικογένεια του Διαγόρα Βραχνεΐκων, καθώς χθες το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Δράκος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68 ετών. Ο εκλιπών ήταν πατέρας του Παναγιώτη Γεωργόπουλου, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα, αλλά έχει συνεισφέρει από διάφορες θέσεις ακόμα και την περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Ο Δράκος Γεωργόπουλος, που ήταν συνταξιούχος ΟΣΕ, είχε υποβληθεί πρόσφατα σε επιτυχημένη επέμβαση καρδιάς, αλλά ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο τού δημιούργησε προβλήματα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ο οργανισμός του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. από τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ροϊτίκων.

* Το ΔΣ του Διαγόρα εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στον Παναγιώτη Γεωργόπουλο για τον χαμό του πατέρα του.

Ολα τα σενάρια για Προμηθέα και Απόλλωνα!

«Αυτό που συμβαίνει δεν θα φύγει γρήγορα. Οφείλουν όλοι να το συνειδητοποιήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα».

Στα λόγια αυτά του Βαγγέλη Λιόλιου αποτυπώνεται το μέγεθος του προβλήματος με τον ιό Covid-19. Κάπως έτσι δικαιολογείται και η θετική ψήφος του Προμηθέα στην οριστική διακοπή της Basket League. Για να προχωρήσει, όμως, ένα τέτοιο σενάριο, θα πρέπει να συνυπολογήσουμε αρκετές παραμέτρους με κυριότερη τη νομοθετική ρύθμιση από πλευράς Πολιτείας (ήδη έχει σταλεί σχετικό αίτημα στον Υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη), καθώς στην οριστική διακοπή αντιδρούν και οι επαγγελματίες παίκτες (ΠΣΑΚ) και ο αντίστοιχος Σύνδεσμος Προπονητών. Ας δούμε, όμως, πως έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ:

- Οι 14 ΚΑΕ της Basket League συμφώνησαν να δοθούν στους καλαθοσφαιριστές τα δεδουλευμένα μέχρι τις 10 Μαρτίου που σταμάτησε το πρωτάθλημα χωρίς την υπαιτιότητα των ομάδων.

- Στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο της αναδιάρθρωσης για Basket League με 16, ακόμη και με 18 ομάδες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για τον Απόλλωνα, ακόμη-ακόμη και τον Ολυμπιακό! Οι «μελανόλευκοι» δεν δείχνουν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

- Σε περίπτωση αναδιάρθωσης, σημασία έχει και τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά. Η ΕΡΤ δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μοιράζονται οι ομάδες. Με λίγα λόγια: Περισσότερες ομάδες λιγότερα λεφτά, λιγότερες ομάδες περισσότερα λεφτά. Γι΄ αυτόν το λόγο τον Μάιο θα υπάρξει ειδική σύσκεψη στον ΕΣΑΚΕ.

- Οι επαγγελματίες συνεργάτες των ΚΑΕ, άρα και οι παίκτες (Ελληνες και ξένοι) και οι προπονητές, δικαιούνται να μπουν στο καθεστώς αναστολής και να εισπράξουν από 800 ευρώ. Στον Προμηθέα έχουν ήδη αναφέρει ότι θα προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες.

- Παρά την αρχική διαρροή περί διαφωνίας της ΕΟΚ, κύκλοι της Ομοσπονδίας κάνουν λόγο ότι είναι ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση. Το ιδανικό, βέβαια, για την ΕΟΚ θα ήταν να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα μέσα στα παρκέ, ειδικά τώρα που δεν θα γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως αυτό δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό πλέον.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται και μεταφέρονται το 2021»

Tην απόφαση να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2021 έλαβε η ΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες αποδίδονται στον Ντικ Πάουντ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρξε πρωταθλητής κολύμβησης με τη σημαία του Καναδά και είναι ο μακροβιότερος «Αθάνατος», όντας μέλος της Επιτροπής από το 1978.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχω από τη ΔΟΕ, έχει αποφασιστεί η αναβολή», δήλωσε ο Πάουντ στη USA Today, για να συμπληρώσει: «Οι παράμετροι που θα γίνει αυτό δεν έχουν καθοριστεί, αλλά οι Αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, αυτό γνωρίζω».